Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου πεζοπορία στη διαδρομή Βουρκωτή – Μονή Αγίου Νικολάου – παραλία Άχλα και πανηγυράκι με τοπική κουζίνα!

Εντυπωσιακή αγροτική διαδρομή εκτεινόμενη παράλληλα με τον μεγαλύτερο σε ροή ποταμό της Άνδρου, Άχλα, προς την ομώνυμη παραλία και το σημαντικό υγρότοπο. Καλοφτιαγμένα αγροτικά κονάκια (κελιά), το υπέροχο τοξωτό γεφύρι του Άχλα, μικροί καταρράκτες και φυσικές βάθρες, το παλαιό καστρομονάστηρο του Αγίου Νικολάου και μια από τις ωραιότερες παραλίες της Άνδρου, μόλις μερικά από τα θέλγητρα.

Στο τέλος της πεζοπορίας, θα ακολουθήσει πανηγυράκι με τοπική κουζίνα! (προαιρετικό)

Βαθμός δυσκολίας: μεσαία-δύσκολη

Απόσταση: περίπου 12 χλμ

Στο διάβα μας κλαδεύουμε τυχόν αυξημένη βλάστηση, μαζεύουμε σκουπίδια και πού και πού μαζεύουμε κανένα πετραδάκι… με τα πατήματά μας βοηθάμε να μείνει η στράτα ανοιχτή!

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Θα λάβετε ενημερωτικό μήνυμα μετά τη δήλωση συμμετοχής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 9:00

ΛΗΞΗ: 17:00

ΕΛΑΦΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΜΑΖΙ

ΧΡΗΣΙΜΑ: κλαδευτήρι, χειροπρίονο, σακούλα σκουπιδιών, γάντια

Απαραίτητη η ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 12:00 ή έως ότου συμπληρωθούν οι θέσεις. Η δήλωση είναι ατομική και πρέπει να συμπληρώνεται ξεχωριστά από τον κάθε συμμετέχοντα.

Η συμμετοχή σημαίνει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων & προϋποθέσεων Andros Routes https://www.androsroutes.gr/el/hike_advice_roules/