Συμμετοχή της Άνδρου στο B2B workshop του ΕΟΤ στο Ισραήλ!
φωτογραφία : GTP Headlines Greek Travel Pages
Στο Τελ Αβίβ, στις 13 Φεβρουαρίου 2020, με πρωτοβουλία του ΕΟΤ, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης ΙΜΤΜ του Ισραήλ, οργανώθηκε B2B workshop μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών επαγγελματιών του τουρισμού και θεσμικών τουριστικών φορέων.
Πρόσκληση συμμετοχής στη συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε η αντιπροσωπεία της Άνδρου κατά την πρόσφατη επίσκεψη στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κύριου Φραγκάκη.
Την Άνδρο και το εγχείρημα Andros Routes εκπροσώπησε η εθελόντρια του Andros Routes Rebbeca Gillis. Ακολουθεί το report που μας έστειλε :
“Ονομάζομαι Rebecca Gillis και επισκέπτομαι την Άνδρο κάθε χρόνο από το 2013. Από την πρώτη μου επίσκεψη ερωτεύτηκα το νησί και από τότε να συμμετέχω με διάφορους τρόπους σε τοπικές δράσεις και κυρίως στο εκπληκτικό εγχείρημα του Andros Routes που συνδυάζει εκπαίδευση, πεζοπορία και εργασίες συντήρησης και ανάδειξης μαζί με τουρισμό.
Είχα το προνόμιο να εκπροσωπώ το εγχείρημα Αndros Routes και την Άνδρο στη δράση B2B που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Renaissance Marriot στο Τελ Αβίβ την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020 από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας, του τουριστικού συμβουλίου του Ισραήλ και του Ισραηλινού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Φορέων.
Η μέρα ξεκίνησε με ωραίες και ενημερωτικές παρουσιάσεις από τους αντιπροσώπους από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας. Η Άνδρος, αν και συμπεριλήφθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα. Στη παρουσίαση της Περιφέρειας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση της Μυκόνου και της Σαντορίνης.
Μετά το πρωινό, όταν οι ελληνικές αντιπροσωπείες και οι ισραηλινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες μπόρεσαν να συναντηθούν και να αλλάξουν απόψεις, ξεκίνησαν οι B2B συναντήσεις. Σε κάθε περιφέρεια υπήρξε στρογγυλό τραπέζι, όπου οι ισραηλινοί ταξιδιωτικοί πράκτορες ήταν ελεύθεροι να συμμετάσχουν και να ακούσουν λεπτομερώς πληροφορίες σχετικές με την περιφέρεια.
Κάθισα στο στρογγυλό τραπέζι του Νότιου Αιγαίου έχοντας υλικά όπως το ετήσιο περιοδικό “Εύανδρος” της Άνδρου, ενημερωτικά φυλλάδια, οδηγό πεζοπορίας και χάρτη του Andros Routes και links με περαιτέρω διαφημιστικό υλικό που διατίθεται στο διαδίκτυο σχετικά με την Άνδρο και ιδιαίτερα με το εγχείρημα Andros Routes.
Οι συνάδελφοί μου από την Περιφέρεια Νότιας Αιγαίου παρουσίασαν τα μέρη τους αλλά αισθάνομαι ότι η δική μου προώθηση με τις ομορφιές και την ηρεμία της Άνδρου ήταν που προσέλκυσε την μεγαλύτερη προσοχή. Ενδιαφέρον παρουσιάστηκε ιδιαίτερα για το Andros on Foot Festival που διοργανώθηκε στα πλαίσια του εγχειρήματος Andros Routes, με έναν πράκτορα να λέει ότι ήταν περισσότερο μαγευμένος από αυτό που άκουγε από μένα για το περπάτημα και τη διαμονή στο νησί από ό, τι άκουσε στα υπόλοιπα στρογγυλά τραπέζια !
Θα χαρώ να εκπροσωπήσω ξανά την Άνδρο και το εγχείρημα Andros Routes σε παρόμοια περίσταση. Γνωρίζοντας την εβραϊκή γλώσσα αισθάνομαι ότι ήμουν σε θέση να έχω κάποια θετικά αποτελέσματα, μιλώντας για την ομορφιά της Άνδρου, την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, τις υπέροχες διεθνώς αναγνωρισμένες διαδρομές πεζοπορίας, τους φυσικούς πόρους της, τη μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων για διαμονή που ταιριάζει σε κάθε προϋπολογισμό, καθώς και τα τοπικά προϊόντα, όπως το μέλι, τα αμυγδαλωτά, αλλά και τη νόστιμη κουζίνα της Άνδρου”